Wij helpen u graag. Bel gerust    0031 (0) 85 40 14 635   |   Gratis verzending vanaf € 35 euro   |  

Hamamdoek "Ottomania" extra lang donkergrijs

* Merk: Ottomania
* Kleur: donkergrijs
* Afmeting:100 x 200 cm
* Dessin: Strepen aan de uiteinde in het midden effen
* Gewicht: 300 gram
* Met kwastjes
* Materiaal: 100% katoen.
* Wasadvies: 40 graden
* Kleine maat,kleur en gewicht verschillen horen bij een hamamdoek.
* Kleine weeffoutjes horen eveneens bij een hamamdoek.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,95

Productbeschrijving

Details

Deze hamamdoeken hebben een ander dessin dan de classic hamamdoeken van Ottomania. Ze hebben een lengte van 200 x 100 cm. Ideaal voor bijvoorbeeld op een strandstoel of strandbed waarmee je deze in het geheel kan bedekken. Ondanks zijn lengte zijn deze extra lange hamamdoeken nog steeds lekker licht en klein opvouwbaar. De Ottomania hamamdoek in de kleur donkergrijs is gemaakt van hydrofiel katoen waardoor deze zeer goed vocht opneemt. Deze lichtgewicht hamamdoek is ideaal als strandhanddoek, voor op reis, voor op de boot, voor naar het zwembad, de sportschool of de sauna. Al onze hamamdoeken worden geweven op een "black loom" weefmachine. Dit is een weefgetouw dat half automatisch is. Het is een ambacht die van familie op familie gaat. De kwastjes worden door de vrouwen met de hand gedraaid en geknoopt. Een echte Turkse ambacht waar men zeer trots op is en wat je nog echt handwerk mag noemen. Kleur en gewicht verschillen en/of weeffoutjes horen bij het product. Dit doet niks af aan de kwaliteit van de hamamdoek.

Extra informatie

Extra informatie

Fabrikant Ottomania
Kleurtinten grijs
Levertijd 1-2 werkdagen
Formaat 100 x 200 cm

Wasadvies en meer

::before

Wasadvies hamamdoek
Voor de eerste keer wassen van hamamdoeken alle knoopjes van de franjes even extra goed aantrekken, zodat ze bij het wassen niet los kunnen gaan. Voor het eerste gebruik de hamamdoek indien mogelijk eerst ongeveer 12 uur in KOUD water zetten, eventueel met azijn. Dit is niet noodzakelijk, maar komt de stevigheid van de vezels ten goede, evenals de vocht opname. De hamamdoek wassen op maximaal 30 graden. Gekleurde hamamdoeken de eerste keren apart of met gelijke kleuren wassen. De hamamdoek kan op maximaal 30 graden gewassen worden en kan in principe niet in de wasdroger, tenzij anders op de waslabel van de hamamdoek is aangegeven. Bekijk dit op de waslabel dat aan de hamamdoek is bevestigd. Het gebruik van wasverzachter kan ervoor zorgen dat hamamdoeken minder goed vocht opnemen. Beperk daarom het gebruik van wasverzachter of gebruik het niet.

Wasadvies fouta
Voor de eerste keer wassen van een fouta alle knoopjes van de franjes even extra goed aantrekken, zodat ze bij het wassen niet los kunnen gaan. Voor het eerste gebruik de fouta indien mogelijk eerst ongeveer 12 uur in KOUD water zetten, eventueel met azijn indien het om gekleurde doeken gaat. Dit is niet noodzakelijk, maar komt de stevigheid van de vezels ten goede, evenals de vocht opname. De fouta wassen op maximaal 30 graden. De fouta kan NIET in de droger.

Wasadvies Kikoy pareo und Kikoy strandlaken
De kikoy pareo en kikoy strandlaken geven vooral in het begin kleur af tijdens het wassen. Daarom adviseren wij u om de kikoy pareo en kikoy strandlaken apart te wassen. Voor het eerste gebruik de kikoy pareo of kikoy strandlaken indien mogelijk eerst ongeveer 12 uur in KOUD water zetten, eventueel met azijn indien. Dit is niet noodzakelijk, maar komt de stevigheid van de vezels ten goede, evenals de vocht opname. De kikoy pareos en kikoy strandlakens zijn van het beste katoen vervaardigd en kunt u wassen op 40 graden. Wij adviseren u om deze niet in de droger te doen.

Wasadvies Pareo
Door de samenstelling van de verschillende stoffen die worden gebruikt voor de pareo en sarong raden wij u aan om de pareo of sarong met de hand te wassen in lauw- warm water. Doe de pareo of sarong NIET in de droger, maar hang deze na het wassen uit aan een waslijn. Lees voor het wassen altijd de waslabel welke aan de pareo of sarong is bevestigd.


Al onze producten zijn van hoogwaardig katoen of linnen geweven en geproduceerd. Katoen en linnen is een natuurproduct en is daarom onderhevig aan krimp (gemiddeld 5-8%), ondanks het opvolgen van onze adviezen en tips.

Wellicht iets voor u. Hét zandvrije strandlaken van Dreamtowel