Wij helpen u graag. Bel gerust    0031 (0) 85 40 14 635   |   Gratis verzending vanaf € 35 euro   |  

Hamamdoek "Ottomania" lavendel Zoom

Hamamdoek "Ottomania" lavendel

* Merk: Ottomania
* Kleur: Lavendel
* Afmeting 100 x 170 cm
* Dessin: Dwars strepen over de hele hamamdoek
* Gewicht: 250 gram
* Materiaal: 100% katoen.
* Wasadvies: 40 graden
* Kleine kleur, maat en gewicht verschillen horen bij een hamamdoek.
* Kleine weeffoutjes horen eveneens bij een hamamdoek.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95

Productbeschrijving

Details

De Ottomania mooi gestreepte hamamdoeken in de kleur lavendel zijn gemaakt van hydrofiel katoen waardoor ze zeer goed vocht opnemen. Deze lichtgewicht hamamdoek is ideaal als strandhanddoek, op reis, op de boot, naar het zwembad, sportschool of de sauna. De doek kan zeer compact worden opgevouwen en weegt maar 250 gram. Bovendien is de hammamdoek snel droog en goed te wassen. Daarom ideaal voor in de koffer, rugzak of strandtas. Prima te gebruiken als strandlaken of op een ligstoel.

Ook voor een baby, bijvoorbeeld als kraamcadeau, is het een ideale doek: om het kindje in te wikkelen tijdens het voeden, het mee af te drogen, of het kan als lakentje of zomerdekentje worden gebruikt in een ledikant. Maar ook voor dagelijks gebruik in de badkamer is dit een zeer geschikte handdoek omdat hij lekker groot is en snel droogt.

Al onze hamamdoeken worden geweven op een "black loom" weefmachine. Dit is een weefgetouw dat half automatisch is. Het is een ambacht die van familie op familie gaat. De kwastjes worden door de vrouwen met de hand gedraaid en geknoopt. Een echte Turkse ambacht waar men zeer trots op is en wat je nog echt handwerk mag noemen. Kleur en gewicht verschillen en/of weeffoutjes horen bij het product. Dit doet niks af aan de kwaliteit van de hamamdoek.

Extra informatie

Extra informatie

Weight unit g
Product gewicht units g
Wasvoorschrift 40°C
Materiaal Katoen
Fabrikant Ottomania
Kleurtinten paars
Product breedte in cm 100
Product lengte in cm 170
Levertijd 1-2 werkdagen
Formaat 100 x 170 cm

Wasadvies en meer

::before

Wasadvies hamamdoek
Voor de eerste keer wassen van hamamdoeken alle knoopjes van de franjes even extra goed aantrekken, zodat ze bij het wassen niet los kunnen gaan. Voor het eerste gebruik de hamamdoek indien mogelijk eerst ongeveer 12 uur in KOUD water zetten, eventueel met azijn. Dit is niet noodzakelijk, maar komt de stevigheid van de vezels ten goede, evenals de vocht opname. De hamamdoek wassen op maximaal 30 graden. Gekleurde hamamdoeken de eerste keren apart of met gelijke kleuren wassen. De hamamdoek kan op maximaal 30 graden gewassen worden en kan in principe niet in de wasdroger, tenzij anders op de waslabel van de hamamdoek is aangegeven. Bekijk dit op de waslabel dat aan de hamamdoek is bevestigd. Het gebruik van wasverzachter kan ervoor zorgen dat hamamdoeken minder goed vocht opnemen. Beperk daarom het gebruik van wasverzachter of gebruik het niet.

Wasadvies fouta
Voor de eerste keer wassen van een fouta alle knoopjes van de franjes even extra goed aantrekken, zodat ze bij het wassen niet los kunnen gaan. Voor het eerste gebruik de fouta indien mogelijk eerst ongeveer 12 uur in KOUD water zetten, eventueel met azijn indien het om gekleurde doeken gaat. Dit is niet noodzakelijk, maar komt de stevigheid van de vezels ten goede, evenals de vocht opname. De fouta wassen op maximaal 30 graden. De fouta kan NIET in de droger.

Wasadvies Kikoy pareo und Kikoy strandlaken
De kikoy pareo en kikoy strandlaken geven vooral in het begin kleur af tijdens het wassen. Daarom adviseren wij u om de kikoy pareo en kikoy strandlaken apart te wassen. Voor het eerste gebruik de kikoy pareo of kikoy strandlaken indien mogelijk eerst ongeveer 12 uur in KOUD water zetten, eventueel met azijn indien. Dit is niet noodzakelijk, maar komt de stevigheid van de vezels ten goede, evenals de vocht opname. De kikoy pareos en kikoy strandlakens zijn van het beste katoen vervaardigd en kunt u wassen op 40 graden. Wij adviseren u om deze niet in de droger te doen.

Wasadvies Pareo
Door de samenstelling van de verschillende stoffen die worden gebruikt voor de pareo en sarong raden wij u aan om de pareo of sarong met de hand te wassen in lauw- warm water. Doe de pareo of sarong NIET in de droger, maar hang deze na het wassen uit aan een waslijn. Lees voor het wassen altijd de waslabel welke aan de pareo of sarong is bevestigd.


Al onze producten zijn van hoogwaardig katoen of linnen geweven en geproduceerd. Katoen en linnen is een natuurproduct en is daarom onderhevig aan krimp (gemiddeld 5-8%), ondanks het opvolgen van onze adviezen en tips.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: